Οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ – Συγκριτικά στοιχεία

Πτώση σε Παιδαγωγικά και θεωρητικές σχολές – Άνοδος στις σχολές του τομέα της Υγείας

ICON/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Φωτό: ICON/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τις βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας, βάζοντας τέλος στην αγωνία των υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Οι φετινές βάσεις παρουσιάζουν μεικτή εικόνα, με τα Παιδαγωγικά Τμήματα και τις Θεωρητικές Σχολές να σημειώνουν πτώση και τις σχολές του τομέα της Υγείας αύξηση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας το ποσοστό επιτυχίας των υποψηφίων ανήλθε στο 69,14%, καθώς από τους συνολικά 105.548 υποψήφιους όλων των κατηγοριών, εισήχθησαν οι 72.973.

Αναλυτικά οι βάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση:

Συνέχεια

Ανακοίνωση χορήγησης υποτροφίας 2016-2017

  1. Καίτη Δασύλλα-ΔρακοπούλουΗ Ανώνυμη Εταιρεία «TERRA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ Α.Ε.», που εδρεύει στην Αλεξανδρούπολη, προκηρύσσει μία (1) υποτροφία για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 στη μνήμη της Καίτης Δασύλλα-Δρακοπούλου.

Η υποτροφία ανέρχεται στο ποσό των 3.000 ευρώ μεικτά (*) και καταβάλλεται εφάπαξ. Xορηγείται σε μαθητή/μαθήτρια, που έχει αποφοιτήσει από δημόσιο σχολείο του Δήμου Αλεξανδρούπολης και έχει πετύχει την υψηλότερη βαθμολογία εισαγωγής σε Φιλοσοφική Σχολή Ελληνικού Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Φιλολογίας, Ιστορίας-Αρχαιολογίας, Φιλοσοφίας) κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017.

Τα κύρια κριτήρια επιλογής του/της υποτρόφου είναι:

Συνέχεια